Gol!

Dacă o casă de pariuri ar fi organizat o competiție pentru a determina următoarea superputere mondială, probabil că mulți ar fi pariat că Statele Unite își vor păstra poziția.

China ar fi avut o cotă cel puțin egală, dacă nu chiar mai bună. Șanse reale ar fi avut și India sau Rusia. La capitolul “surprize” o persoană aventuroasă ar fi putut pune bani pe Japonia, în speranța că aceștia vor inventa un soi de super-robot cu care să cucerească planeta. Dar nimeni, absolut nimeni, nu ar fi pus bani pe Romania. Și totuși imposibilul s-a întâmplat.

Acum mai bine de un deceniu, în timp ce restul statelor au început să se bată cu teroriști prin teritoriile arabe, românii au început să își construiască forțe armate impresionante.

Totul s-a întâmplat, desigur, pe ascuns. Sub îndrumarea PSD-ului și al conducerii BOR, acești bravi patrioți au început să pună bani deoparte. În timp ce naivii cetățeni dar și forțele străine deopotrivă credeau că politicienii și patriarhia sifonau banii publici, fondurile mergeau de fapt spre înarmarea nației. Sigur, se mai risipeau câteva firfirici pe câte un Mercedes, o petrecere privată sau o vilișoară, să nu bată prea mult la ochi, dar în spatele cortinei puterea armatei creștea direct proporțional cu nivelul de corupție.

În timp ce la parade defilau tancuri ruginite și mașinării prăfuite, bravi soldați se antrenau cu echipamente de ultimă generație într-un secret deplin. Iar străinii care numeau românii țigani și cerșetori, habar nu aveau că sunt de fapt infiltrați de spioni de excepție, uniți toți într-un țel comun.

Adevărul a ieșit la lumină în vara lui 2016. Ca din senin, România a uimit întreg mapamondul când a scos la iveală mii de focoase nucleare, submarine, avioane și tancuri de ultimă generație.

Un consiliu de urgență al Națiunilor Unite și al NATo a fost convocat de urgență iar principalii lideri mondiali s-au întâlnit cu liderii români pentru a afla care sunt motivele din spatele acestei terifiante etalare de forțe. Ceea ce s-a întâmplat mai departe a fost la fel de improbabil precum ascensiunea României la nivelul de super-putere. Era la fel de imposibil să le ghicești cerințele.

Românii au cerut un lucru. Un singur lucru. Ca România să câștige Euro 2016.

Ore mai târziu, după dezbateri aprige, lideri români au ieșit din clădire cu zâmbetul pe buze.

Am învins!, au declarat ei victorioși. Cupa e a noastră!

Acasă, în fața televizorului, generalul Anghel Iordănescu sărută cu pioșenie pe rând fiecare din cele 10 icoane, după care se adresă nevestei: Ai văzut, fă, că au fost bune acatistele alea?