Going out

Pentru omul modern, lipsit de neplaceri cum ar fi foametea, teama de nu fi atacat de un animal periculos sau a nu fi ucis de banditi, cea mai tragica problema este probabil asteptatul.

Mersul la banca, la posta, sau la oricare dintre institutiile statului este neplacut in primul rand din cauza ca implica asteptat, si nu orice fel de asteptat, ci la coada. Omul merge, asteapta, este iritat de faptul ca asteapta, si pleaca la final enervat.

In aceasta lume apare un paradox ce i-ar pune pe ganduri pana si pe marii filozofi greci: una dintre cele mai placute activitati (considerate a fi) implica neplacuta asteptare.

Mersul la un bar, pe care trebuie sa il faca orice om care se respecta daca vrea sa spuna ca s-a simtit bine in cadrul unei iesiri cu prietenii, incepe cu asteptarea chelnerului, care trebuie sa iti aduca meniul.

Se continua cu asteptarea chelnerului pentru a-ti lua comanda, urmata de inca o asteptare pentru sosirea comenzii. Se repeta procesul pentru fiecare alta completare ulterioara a comenzii.

La final, se astepta (cum altfel?) sosirea chelnerului pentru a-i cere nota de plata, si totul este incununat cu asteptarea finala a notei de plata. Totul e presarat cu mult fum si muzica tare, ce se intrece cu discutiile de la mesele invecinate pentru titlul de cel mai zgomotos lucru.

Nu stiu daca responsabil este alcoolul sau daca barurile au reusit pur si simplu sa pacaleasca lumea. Raspunsul la aceasta intrebare se lasa, desigur, asteptat...