Gafa lui Rus

Umbla multe zvonuri prin targ legate de gafa fostului minstru Ioan Rus. Unii spun ca a fost o tactica de diversiune pentru a nu fi pus in postura de a deveni prim-ministru.

Altii vorbesc tot de diversiuni, insa cu scopul de a distrage atentia de la beleaua in care e bagat Ponta si de a oferi televiziunilor de stiri un alt subiect de discutii.

Sunt si persoane care ii bat obrazul omeneste, pentru o gafa memorabila, lipsita total de tact.

Pe mine ma amuza insa cu totul si cu totul altceva. Moise Guran spune asa:

Dar dacă Rus ar fi zis – copiii celor plecaţi la muncă în străinătate se îmbolnăvesc de dorul părinţilor, apoi îşi ascund sufletul după un scut emoţional care mai târziu se transformă în insensibilitate socială cu riscuri de a deveni infractori nemiloşi sau cine mai ştie ce golani? E că sună altfel?

Problema e ca genul asta de exprimare nu e pentru om de talia lui Rus. Conform CV-ului acestuia, pus pe site-ul Ministerului Transporturilor, domnul Rus poseda la capitolul "Competente si abilitati sociale" urmatoarea abilitate:

Capacitate de a comunica eficient verbal şi în scris

Si cum se exprima o persoana capabila de a comunica eficient verbal?

România are trei milioane de oameni din forța activă în occident, dintre care un milion fierari-betoniști, zidari, lucrează prin Europa. Au poate 1.500 euro salariu, de banii astia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă.

Eeeeexact. Plin de tact si de diplomatie...