Expert în reparat chiuvete

…așa m-aș fi putut intitula după experiența din acest weekend, dacă rezultatele ar fi fost ceva mai glorioase.

Cu bateria chiuvetei din bucătările complet nefuncțională și cu un furtun fisurat la cea din baie, nu se putea spune că totul decurgea firesc în casa noastră. Doar dușul nu avea probleme.

Ca orice român care se respectă, am apelat la cel mai de nădejde instalator de pe lumea asta: eu însumi. Cu o pereche de pantaloni scurți și un tricou de casă fără mâneci, devenit ulterior jegos, aveam chiar și uniforma necesară.

Am început cu bucătăria și am dat rapid jos întreaga șandrama. Rugina, apa și ceva resturi de legume mi s-au pus în cale dar nu au reușit să se opună cu adevărat talentelor mele de român harnic.

Am montat și demontat chiuveta doar de 3 ori până când am reușit să fac totul să meargă strună. Un nou record. Nici în baie lucrurile nu au mers mult mai fluid și am repetat și acolo procesul de câteva ori. Știți filmele de acțiune în care musculosul din rolul principal poate asamba și dezasambla o armă cu ochii închiși? Așa sunt eu acum cu o chiuvetă.

Într-un final eroic, am răsuflat ușurat la terminarea muncilor herculeene la care tocmai fusesem supus. Dar nu m-am putut retrage în glorie. Furtunul de apă caldă fusese conectat la țeava de apă rece și invers atât în baie cât și în bucătărie, mi-a atras atenția prietena mea.

Păi, Alex, i-am răspuns eu, crezi că dacă eram mai deștept de atât ajungeam să montez chiuvete?