Dota pe Youtube

Succesul TI4, editia din 2014 a The International, a atras foarte multa atentie asupra acestui turneu deja consacrat. Premiile totale au depasit suma de 10 milioane de dolari, suma stransa in exclusivitate de la fani. Anul acesta a fost depasit recordul si s-a ajuns la uimitoarea cifra de 18 milioane de dolari.

Anul trecut grosul fanilor au urmarit finala pe Twitch, probabil cel mai popular serviciu de streaming pentru gaming, ajungandu-se la impresionanta cifra de peste 2 milioane de spectatori simultani in timpul finalei si peste 20 de milioane in total.

Anul acesta Youtube a decis ca vrea si el o bucatica din actiune.

TI5 pe youtube

Chiar daca inca sunt mai multe persoane pe Twitch, oferta Youtube este foarte impresionanta: pana la 1080p pentru stream-ul principal si un chat pentru spectatori.

Poate ca sunt subiectiv dar cred ca in momentul de fata asistam la scrierea istoriei. Gaming-ul nu mai este ce era odata si evolueaza in moduri la care nimeni nu s-ar fi asteptat.

Premii fabuloase stranse prin crowdfunding? Posibilitatea de a interactiona cu spectatori din intreaga lumea? Posibilitatea de a urmari meciurile pe ecranele telefonului sau ale televizorului din sufragerie?

Asta ca sa nu spun de experienta oficiala de vizionare oferita de Valve, unde ai acces in timp real si la informatii legate de joc precum raportul K/D/A (Kills / Deaths / Assists) al fiecarui jucator sau valoarea acestora.

TI5 deja pare desprins din filmele S.F. Ramane de vazut cu ce ne va mai surprinde Valve la anul!