Dimineata mohorata

Pe vremea cand faceam naveta pe ruta Bucuresti - Ploiesti, am prins intr-o dimineata de iarna niste conditii meteo cum rar intalnesti. Era ora 5 sau 5 fara, se anuntase un ger teribil, afara viscolea… privind iadul alb, prima reactie pe care o putea avea cineva era sa isi bage piciorul in ziua de munca si sa se culce la loc. Nope! Eu nu parasesc casa in conditiile astea!

Dar m-am ridicat, cu greu, cu foarte greu, m-am imbracat gros si, imbarbatandu-ma, am iesit si am dat piept cu infioratoarea iarna. Am inaintat cu greu, pasind cu grija in zapada inalta si rece, am infruntat viscolul puternic si am reusit sa ajung la gara.

Trenurile, bineinteles, au avut probleme. Au inghetat liniile iar circulatia s-a oprit. Stationati undeva intr-o garisoara obscura, seful de tren ne-a anuntat ca daca mergem la Ploiesti ne putem muta in trenul care plecase de la 5 si care urma sa plece inaintea noastra. Era deja tarziu asa ca am facut schimbul.

Am continuat calatoria pe scarile unui vagon neincalzit. Imi inghetasera picioarele si degetele de la mana, dar am supravietuit… In Ploiesti am mai avut inca aproape 3 kilometri de mers pe jos, pe un ger la fel de taios dar cu un viscol ceva mai bland.

Dar am ajuns la munca. In ciuda vremii, mi-am vazut de drum si pas cu pas si mi-am atins destinatia.

Ei bine, astazi, in dimineti mohorate ca aceasta, cu vreme rece in pofida verii, cu ploaie si poate si vant… in dimineti ca asta mi se rupe!

E vreme de plaja. Inviorarea si la drum!