Da' n-am fost eu, nenea

Da' n-am fost eu, nenea e ceea ce imi imaginez ca spun aproape toti politicienii in ultima vreme.

De la Basescu, care habar nu avea cu ce se ocupa fratele sau si cu ce fel de oamenii se inhaita (nu e ca si cum ar fi fost la botezul unui evident interlop...), pana la recentul Ponta, care nu stia nimicuta-nimicuta din ce invarteau sora si cumnatul.

Nici Udrea nu stia ce ii face sotul. Nici PSD-istii nu stiau cu ce se ocupa alde Hrebenciuc sau Nastase. Toti sunt de o ignoranta aproape de sfant, de suflet neprihanit si naiv, nepatat de lumea cea dura si rea.

Pe madam Ridzi, saracuta, trebuie sa o iertam ca are copii mici si sunt bolanviori. Eh, a furat, dar chiar asa, lasam copilasii fara mama? N-a stiut ce face, n-a fost cu rautate...

Ar fi chiar interesant daca vreun politician ar aborda la stante lacrimogene, gen Varujan Vosganian, sau de Mironosite, gen Udrea sau, de ce nu, Alina Bica, si ar recunoaste barbateste.

"Da', ma, am stiut. Era sor'mea / nevasta-mea / amanta / prietenul din copilarie / vecinul de la patru si nah, nu puteam sa il dau de gol".

Pentru ca actualii politicieni fie au un obraz atat de gros incat pot minti fara nici un pic de jena, ba chiar se simt indignati ca i-ar putea banui cineva, fie sunt atat de idioti incat persoana de langa ei se poate ocupa de afaceri mafioate fara sa aiba nici o idee. Sutele de mii de euro cresc doar prin copaci, sunt sume accesibile tuturor, doar cateva salarii minime pe economie.

Nu stiu care varianta e mai deprimanta iar partea cu adevarat trista este ca, statistic vorbind, sunt sanse ca unii dintre ei chiar sa fi fost atat de prosti.

Cand o sa ne trezim ca ne-a fost furata tara cu totul si ca acum plutim prin Marea Neagra, nu o sa stie nimeni nimic.