Cum te bați cu lipsa de chef?

Cum te bați cu lipsa de chef?

Se spune că ce nu te omoară te face mai puternic. Ei bine, vremea urâtă afară omoară orice chef de a ieși din casă. Iar, pe deasupra, ca să ieși din casă dimineața devreme în loc să mai stai în pat... anihilează complet orice urmă de interes.

Dacă în diminețile de vară, când te trezesc razele de soare iar afară plutește o răcoare plăcută, chiar mai ies ocazional să alerg de bună voie și nesilit de nimeni, cu o reală plăcere, iarna nu pot spune același lucru.

Te uiți la ceas, e încă 6-7. Afară e întuneric, cu doar un minim de lumină reflectată de zăpada înghețată iar frigul se simte prin fereastră. Până când trebuie să fii gata de muncă mai e minim o oră, timp care ar putea fi petrecut în pat. Și atunci cum să ieși, nu afară, ci de sub pătură?

Cum combați lipsa de chef? Cu o lipsă și mai puternică de chef. Sunt liber să alerg când vreau și cât vreau, cât timp o fac de minim trei ori în fiecare săptămână. Iar când știu că trebuie să alerg și nu am chef să o fac seara, după muncă, să ies dimineața devine o alegere naturală. Cui pe cui se scoate.

Prima alergare prin ploaie, caniculă sau ger e mai grea, apoi devine mai ușor. Iar când ai trecut deja prin asta, dispare frica și rămâne doar lipsa de chef, pe care am stabilit deja cum o rezolvăm.

În dimineața asta, pe la 07:20, am ieșit să alerg. Am tras de mine, încălzit de ideea dușului fierbinte de după și a serii lăsată liberă, m-am echipat și am ieșit pe ușă. Mi-au înghețat puțintel degetele, apoi sângele s-a pus în mișcare și aia a fost. Am aflat ulterior că a fost o dimineață geroasă, cu -10 grade.

Dacă știam din timp, probabil aș fi ezitat. Pus în fața faptului împlinit... e de-a dreptul ironic că în timpul alergării mi s-a părut că afară e temperatura ideală, nesimțind nici frigul și nici nevoia de a mai da jos din straturi sau de a mai descheia din fermoare.

Și așa cum am ieșit să alerg fără nici un stres, nefiind nici prima, nici ultima alergare pe zăpadă, gheață și frig, o să ridic din umeri la fel de dezinvolt următoarea dată când se anunță ger și trebuie să alerg. Nimic ce nu am mai experimentat.

Ce nu te omoară te face mai puternic.