Cum să (nu) faci bani - anti-review pentru General Wash Service

Cum să (nu) faci bani - anti-review pentru General Wash Service

Ce cadou mai bun poate să îți facă universul decât să ți se strice mașina de spălat fix înainte de Crăciun? Bineînțeles că nu a răspuns nimeni la telefon în perioada respectivă și a rămas să încerc după. De data aceasta nu am mai sunat tot la cei care nu au răspuns inițial și mi-am încercat norocul cu o firmă găsită pe google: General Wash Service.

Am sunat la numărul de pe site și mi-a răspuns prompt o domnișoară recepționer. I-am descris pe scurt problema, i-am spus marca mașinii de spălat și a rămas că vom fi contactați de echipă atunci când ajung în zonă.

Până aici, toate bune și frumoase. Am sunat în jur de ora 13, undeva pe la ora 15 am fost sunat înapoi de tehnician, care mi-a cerut mai multe detalii tehnice, iar aproape de ora 17 a ajuns la noi.

Ceva mai mult decât cea maxim o oră de la efectuarea comenzii, cum se lăudau pe site dar chiar nu a fost o problemă. Nu sunt absurd, vorbim de prima zi lucrătoare după Crăciun și chiar aș fi preferat vizita mai pe seară. Dar totuși... nu te lăuda cu chestia asta dacă nu o poți respecta.

intervenții în maxim o oră de la efecturea comenzii, scrie pe site-ul General Wash Service

Ajunge și tehnicianul, îl conduc în cameră, îi arăt mașina de spălat și îi povestesc ce și cum. Mașina, un Samsung cu uscător integrat, nu mai evacua apă. Ne-am ocupat în prealabil de curățarea filtrului, nu era de acolo, dar găsisem pe furtun un obiect metalic. Am reușit să îl scot dar îmi era teama să nu fi ajuns cumva pe la pompă și să fi rupt ceva.

Tehnicianul, un băiat tinerel și din cale afară de politicos, pornește mașina, apasă de câteva ori pe butoane, apoi verifică și el filtrul. O înclină, bagă o șurubelniță înauntru, agită puțin de ea apoi îmi spune că era înfundată scurgerea.

Lăsăm mașina jos, o pornește, îmi spune că acum evacuează, după care mă lasă cu gura căscată când îmi spune tariful: 300 de lei!

Nu sunt absurd, sunt conștient că nu poți estima din timp un preț dar m-am uitat în prealabil pe site-ul lor la tarife, ori acolo scria clar: "intre 80 si 250 lei, in functie complexitate".

tarifele aparent practicate de General Wash Service

Complexitate n-a fost, n-au venit nici seara sau în weekend, nu au venit nici în afara zonei pe care o deserveau, nu au schimbat nici o piesă și totuși au cerut o sumă considerabil mai mare decât maximul anunțat pe site.

Nu am stat să mă țigănesc și am dat banii (pentru care desigur că nu am primit vreun bon, pentru că se știe doar că evaziunea fiscală și deficitul bugetar sunt din vina IT-iștilor, care nu plătesc impozit). Din punctul meu de vedere, e clar: General Wash Service o firmă neserioasă de care mă voi feri pe viitor.

Ori angajații lor sunt nesimțiți și oferă prețuri mai mari decât ar trebui, caz în care de ce aș vrea să mai am de-a face cu firma lor?
Ori informațiile de pe site nu mai sunt de actualitate, caz în care de aș vrea să mai am de-a face cu o firmă neserioasă, ce face practic reclamă mincinoasă?

Întâmplarea face ca la scurt timp după să constatăm că odată cu apa evacuată pe scurgere... se evacua foarte multă apă și pe sub mașină. Am investigat singur de data asta și am descoperit o fisură în furtunul pompei.

Acum, nu vreau să îl acuz pe băiat că a găurit cu șurubelnița accidental. Sunt șanse la fel de mari ca gaura să fi fost de la obiectul metalic descoperit de mine sau de la încercările mele de a-l scoate. Dar cert e că era o gaură acolo.

Ca să răspund la întrebarea din titlul postului, știți cum se fac banii? Oferind servicii de calitate la prețuri rezonabile.

Dacă tehnicianul de la General Wash Service mi-ar fi cerut 100, hai 150 de lei cu tot cu deplasare, ar fi primit și el ceva extra pentru drum și deranj. Iar când aș fi depistat a doua problemă, aș fi comandat furtunul de schimb de 200 de lei de la ei și le-aș fi plătit manopera, pentru montare. Apoi le-aș fi salvat numărul în memorie și aș fi revenit la ei și pe viitor și i-aș fi recomandat și altora.

Cum NU se fac banii? Jecmănind un client, care și-a comandat singur furtunul de pe alt site (deci ciu-ciu adaos pe piesă, General Wash Service), apoi l-a montat singur (deci ciu-ciu manoperă, General Wash Service), apoi a șters numărul din agendă (deci ciu-ciu reclamă și client recurent, General Wash Service).

Bonus, s-a gândit să scrie și pe blog despre experiență, ca pe viitor să caute postul și să se asigure că nu sună din greșeală tot la firma respectivă.