Cum să mergi cu prietena pe stradă

"Cum să mergi cu prietena pe stradă" era o întrebare la care nu ar fi știut cum să răspundă. Era prima dată când făcea acest lucru așa că în lipsă de experiență a încercat să își folosească creierul.

Care e cel mai periculos lucru când mergi pe stradă? Mașinile! Așa că a decis să meargă în stânga ei, flancând marginea străzii. În cazul în care un șofer nebun ar fi scăpat de sub control volanul l-ar fi lovit întâi pe el iar prietena sa ar fi în siguranță.

După prima întâlnire au început să îl roadă dubiile. Străzile mai aveau și parapeți sau stâlpișori de protecție, plus că erau și alți pietoni pe margine. Mașinile nu mai păreau un pericol chiar atât de mare. În schimb, nu știi niciodată de unde ți se putea prăbuși în cap un ghiveci scăpat de la etajul 10 sau din ce magazin putea țâșni vreun bandit înarmat. Mai sigur era să își țină prietena înspre stradă și să meargă el în dreapta ei.

A mai trecut o întâlnire fără peripeții și au apărut și griji noi. Pe stradă era aglomerat și își croiau cu greu drum. De oriunde putea sări vreun nebun care să îi atace. Așa că decise ca de această dată să mergă în fața ei și să-i fie deschizător de drumuri.

La a patra întâlnire a realizat că dacă stătea în față o putea scăpa ușor din ochi și oricine o putea răpi. În plus, dacă venea vreo mașină dinspre stradă? Dacă venea vreun hoț dinspre blocuri? Nu, mai sigur era era să meargă în spatele ei și să o păzească cu ochi de vulturi.

La a cincea întâlnire continua să fie nemulțumit. Nu avea cum să vadă ce venea din față și nu o putea deci proteja așa cum trebuie. Ce fel de prieten era dacă nu era în stare să o apere de orice. După multe insistențe a reușit să o convingă să îl lase să o ia în cârcă. Cu ea în spate se putea feri de orice fel de amenințări venite din lateral sau din față și nici nu o putea răpi nimeni fără ca el să simtă.

Ar fi trebuit să fie fericit dar a șasea întâlnire a fost și ultima. Nici cu ea în spate nu era bine... uitase de ghivecele de flori! Oricând s-ar fi prăbușit unul iar el nu ar fi avut ce să facă.

Mergând singur pe stradă s-a simțit în sfârșit împlinit. Era în siguranță.