Cum ne-am pricopsit cu o pisică gri

Cum ne-am pricopsit cu o pisică gri

Cum ajungi să ai multe pisici? E destul de simplu.

Trebuie doar să locuiești într-o zonă mai la periferie, unde se abandonează multe animale. Pe aproape la fel de multe am încercat să le prindem și să le castrăm (a se citi "prietena mea" iar eu doar am sprijinit financiar eforturile) iar cele mai răsărite au prins stăpâni noi după ce au fost postate pe grupuri de adopții.

La noi au rămas mai mult pisicile cu probleme și cele pe care nu le dorea nimeni. Cu o excepție.

Poate acum o lună, prietena mea a venit acasă cu o nouă pisică în transporter. O castrase, îi făcuse poze și deja avea o stăpână aliniată pentru ea. Urma să o predea la sfârșitul săptămânii, după ce se vindeca operația.

N-am cârcotit, n-am zis nimic. Pisica era într-adevăr superbă și o mai văzusem și eu printre gunoaie. Gri, cu mici pete portocalii, cu cizmulițe negre și mănuși albe, era genul de mâță deosebită ce își găsește imediat stăpân. Apoi persoana care trebuia să o adopte a dat-o la întors cu doar două zile înainte.

Că ea are deja 9 pisici acasă și că s-a oferit doar în caz că nu o dorește altcineva și alte scuze de genul. Păi femeie, de ce încurci lumea aiurea? S-a repostat anunțul dar din nefericire nu s-au mai găsit doritori serioși. Așa că am rămas la noi.

Din fericire pentru noi, pe cât de frumoasă e, pe atât de cuminte și de blândă. Mănâncă, doarme și e afectuoasă fără a fi sufocantă. E o pisică perfectă și ar fi făcut pe cineva foarte fericit dacă ar fi adoptat-o.