Cum mi-am petrecut ziua de 1 decembrie

Am început ziua bine. M-am numărat printre persoanele care au lucrat atât ieri, cât și azi, preferând la schimb alte două zile libere, în perioada Craciunului sau a Revelionului. Poate că o să sune ciudat, dar e plăcut să lucrez de sărbători, mai ales când și prietena mea o face. Motivul e unul foarte banal: restul oamenilor stau acasă iar străzile și mijloacele de transport public sunt sublim de libere.

Ca și azi, de altfel. Am urcat într-un tramvai incredibil de gol care a mers incredibil de repede... doar că în loc să mă ducă unde aveam nevoie, la Piața Unirii, a luat-o în direcția greșită lângă parcul Carol. Aparent traseul a fost modificat astăzi. Deși parada nu traversa linia de tramvai, aceasta era oricum blocată...

Bineînțeles, acest lucru a fost comunicat din timp călătorilor printr-un fragment de știre pe site-ul RATB, vizibilă doar dacă te uitai cu atenție la banda mișcătoare cu noutăți.


Observați modul strident în care sunt scoase în evidență anunțurile /s

De asemenea, pentru cei care nu s-au gândit să verifice site-ul RATB, schimbarea traseului a fost adusă la cunoștință călătorilor și printr-o coala A4, printată cu litere subțiri și lipită pe geamul din față al tramvaiului, în dreapta șoferului. Perfect vizibilă, nu aveai cum să nu o ratezi!

Drept urmare m-am văzut nevoit să îmi termin lungul drum spre muncă pe jos. Cu picioarele mai frumoase, am ajuns pe bulevard. Liber, diametral opus stării sale normale de aglomerație, era populat mai mult de polițiști și de pompieri.

Mereu promptă și prezentă la datorie, Poliția Română venise la fața locului atât cu agenți și mașini de teren dar și cu o... barcă. Urcată pe o remorcă, bănuiesc că era acolo preventiv, în caz că plouă. Am fost în schimb plăcut surprins de prezența unui polițist și la parterul blocului în care lucrez. L-am salutat politicos, mi-a răspuns așijderea și am urcat fără probleme.

La întoarcere RATB-ul mi-a făcut altă surpriză, de data aceasta plăcută: tramvaiul circula iar pe linia standard. Bineînțeles că nici acest lucru nu a fost anunțat, norocul meu a fost că l-am văzut venind în stație.

În ceea ce privește defilări, sărbătoare, mici și fasole oferită din bugetul de stat... nu am idee. Eu am fost la muncă.