Cu karma nu te joci

Cu karma nu te joci

Azi am avut trei drumuri de făcut, cu trei probleme de rezolvat și trei potențiale cozi de luat în piept. Am plecat cu scurt timp înainte de prânz, cu 30 de minute înaintea pauzei de masă și am sperat să am noroc.

Prima vizită, la medicul de familie. Programul începea la ora 13, eu ajunsesem cu 2-3 minute mai devreme. Asistenta mă direcționează către cabinet, nimeni la rând. Intru la doctor, rezolv rapid și plec. Mă uit la ceas, nici 10 minute trecute.

A doua vizită, la o clinică din apropiere, pentru medicina muncii. Ajung, nu era nimeni la rând. Am sunat, am clarificat, asistenta m-a verificat rapid și a rămas să revin mâine după dosar. Mă uit la ceas: în grafic pentru a rezolva cu tot în mai puțin de o oră.

Mă urc în tramvai pentru cea de-a treia și ultima vizită, la bancă. Ajung, ceva oameni la rând (cei de la ghișee și trei în fața mea). Iese un angajat, întreabă ce treburi are fiecare și, auzind că am o simplă ridicare de card, mă ia direct la el. Ridic cardul, îl activez și mă uit la ceas: 16 minute rămase ca să ajung acasă înainte de finalul pauzei. La fix.

Plec pe jos de data asta, având doar două stații de tramvai de mers, opresc și la covrigăria din drum pentru prânz. Nu era nimeni la rând, plătesc și grăbesc pasul spre casă.

Ajung și privesc ceasul: 13:55. Cu 5 minute înainte de finalul pauzei de masă. Un om normal ar fi răsuflat ușurat nu și eu. Eu mă sperii.

Nu se poate să rezolvi trei treburi într-o oră de pauză și să ajungi la timp, fără să întârzii. Universul nu funcționează așa. Nu, nu sunt superstițios dar cred în birocrație și nimeni nu scapă așa de ieftin.

Mai că mă trec sudorile și mă bântuie tot felul de scenarii: adeverința nu e bună, actele sunt incomplete. Ceva e greșit și trebuie să reiau procesul, pur și simplu nu e posibil să scap așa de ieftin.

Apoi las punga cu covrigi pe masă, prânzul meu, în timp ce încerc să mă dezbrac iar aceștia alunecă în spatele canapelei. Am răsuflat ușurat, era iar ordine în univers. Cu karma echilibrată, mi-am văzut liniștit de restul zilei.

Un sacrificiu mic pe altarul birocrației.