Coșmarul

Coșmarul
Photo by Andrik Langfield / Unsplash

Am avut un coșmar.

Din motive uitate între timp, și care oricum nu ar fi avut logică decât pentru babe superstițioase, se făcea că mi-am tăiat un deget. Arătătorul de la mâna dreaptă, de la jumătate. Dar nu m-am trezit din somn.

Jumătatea de deget tăiată am secționat-o ulterior în alte patru bucățele. Dar nu m-am trezit din somn.

Apoi am început să mușc din prima bucățică. Era cea cu unghia, nu prea avea carne pe ea așa că am arunacat-o. Dar nu m-am trezit din somn.

Am continuat să gust din următoarele bucăți de degete. Erau din cel în cel mai rele, păreau să aibă un gust grețos, de carne moartă stătută, atât de scârbos încât din ultima bucată am încetat să mai gust și am aruncat-o direct într-un coș de gunoi. Dar nu m-am trezit din somn.

Am privit la ciotul degetului de la mâna dreaptă. Arătătorul nu se simțea tăiat ci era ca și cum ar fi fost în continuare acolo. Din rană nu părea să curgă prea mult sânge și nici nu durea. Am mers să caut un pansament și nu m-am trezit din somn.

Am continuat să privesc la mâna fără un deget și să fiu șocat de faptul că tocmai mi-am tăiat un deget, un gest permanent, dar totuși nu eram deloc afectat de asta. Curios, dar tot nu m-am trezit din somn.

Apoi AM REALIZAT CĂ ERA DEGETUL CU CARE DAU CLICK PE MOUSE!

M-am trezit cu pulsul ridicat, alarmat din cale afară și mi-am flexat instinctiv degetul. Era intact, se mișca în continuare și putea apăsa pe mouse.

Am răsuflat liniștit și m-am culcat la loc. Ce tragedie ar fi fost altfel...