Cine?

Cine?

Să plimbi câinii seara a ajuns periculos pe vremea asta. Zăpadă a început să se topească și s-a transformat în zoaie și ghețuș.

Una dintre străduțele pe care circulăm este în special mai alunecoasă. E o stradă cu multe case și cu trotuarele ocupate de mașinile proprietarilor. Care proprietari alunecă pe gheață când se duc la mașini, când circulă cu mașinile lor sau când ies pe stradă. Și unul, dar nici măcar unul, nu a avut inițiativa să arunce cu ceva sare sau nisip pe jos, cum am întâlnit prin alte locuri.

Nu pentru noi, ăștia care trecem pe acolo câteva minute, seara, la plimbare. Ci pentru ei, pentru bine lor. Ca să nu alunece ei și să nu își rupă ei gâturile.

Străduța respectivă e fix lângă o biserică și un cimitir. Care biserică, ce credeți că a făcut atunci când străzile din zone au fost transformate în străzi cu sens unic, pentru a fluidiza traficul? A scos semnul de sens unic. Efectiv au rupt stâlpul cu indicatorul și l-au dat jos pentru că le era greu să ocolească atunci când ieșeau cu dricul.

Cui îi pasă că sensul unic a fost o idee bună? Că pe străzile acelea rezidențiale treceau prea multe mașini și era dificil pentru locuitorii din zonă? Cine să se indigneze, locuitorii?

Aceiași locuitori care au smuls din asfalt toate limitatoarele de viteză montate? Doamne-ferește să ai un minim de inconvenient când vii acasă, să parchezi. Pentru că doar gonești cu 120 la oră înainte să tragi în fața porții și te zguduie prea tare pragurile, clar.

Iar apoi, când un vitezoman o să le calce câinii, pisicile sau copiii care se joacă vara pe asfalt or să facă spume.

Cum se s-a întâmplat așa ceva? De ce nu a făcut primăria nimic? De ce nu a montat limitatoare de viteză, ca să nu îți fie frică să ieși din casă?

Ce? Au montat limitatoare dar au fost date jos?

Incredibil. Oare de către cine?

surprised-pikachu