Cinci lei, cinci lei

...striga tiganca de langa coltul cladirii, mai cu jumatate de gura, suficient cat sa auda cei care treceau pe langa ea, dar si suficient de incet incat sa nu atraga prea tare atentia deasupra ei. Cine stie, sa nu fie vreun control ANAF prin zona, care sa o intrebe de sanatate.

Tiganca, genul ala de piranda cu batic pe cap, fusta valuroasa si igiena dubioasa, tinea cateva roti de cascaval in mana si parea sa aiba chiar mai multe in sacosa de langa picioarele ei.

"Cinci lei, cinci lei..." parea sa fie pretul unei bucati de cascaval.

Am vazut la un moment dat si un nene, care inspira la fel de multa incredere, aproape de gura de metrou, incercand sa faca reclama cascavalului tot prin viu grai.

Inteleg fructe, inteleg legume, inteleg nimicuri de plastic de tinichea, dar ce fel de om in toate mintile ar cumpara branzeturi pe strada, din sacosa unei persoane dubioase?

Chiar si amarat sa fii, cand nu iti permiti sa mai pui inca 3-4 lei pentru o bucata de cascaval din magazin, iti permiti oare sa iti risti sanatatea?

Sub 5 lei e kilogramul de spate de pui cu aripi la magazinul de la colt, cu preturi de producator. Marfa le zboara de pe rafturi iar seara, cand mai trec eu, gasesc mai mult resturi.

Decat 5 lei pe un cascaval dubios, o potentiala bomba biologica, nu mai bine vreo 5-6 bucati de spate cu pui, numai bune pentru o cateva ciorbite gustoasa?

Unde mai pui ca aia iti dau si bonul...