Cheile mele

Cu sirul meu de chei poti omori un om. Poate fi folosit pe post de gantera si daca l-as tine in buzunar ar face gaura in tesatura. Am mare grija cu el, sa nu il scap, altfel s-ar adanci probabil in pamant pana cand ar iesi undeva prin China. Ori ce o sa faca un chinez cu cheile mele? Ar scoate, ce e drept, o mica avere vazandu-le la fier vechi.

Pe sirul meu de chei, de zi cu zi, tin o data cheile de la munca. Cartela de interfon pentru intrarea in bloc, cheia de la intrarea din bloc pentru desele momente in care nu merge interfonul, si cele doua chei de la usa. Langa el se tupileste si cheita de la cutia postala. 4 chei si o cartela pe un sir, parca ar fi un titlu de roman de Jerome K. Jerome.

Pe sirul meu de chei stau si cele de la Ploiesti. Mai modest, de acolo am doar inca o cartela de interfon, cheia de la mine si inca una de la sora mea, pentru orice eventualitate. 2 chei si o cartela se adauga la sir.

Pe sirul meu de chei mai stau si doua chei misterioase. Genul de chei pe care nu mai stii de ce le tii acolo si pe care ti-e teama sa le arunci, ca nu cumva sa te trezesti fara el fix in momentul improbabil cand iti vei reaminti de la ce erau. Dar sunt micute, nu trag greu la cantar.

Langa ele, mandra nevoie mare, sta cheia decorativa cu One Piece. Am cumparat-o sperand ca o voi putea copia si folosi pe rol de cheie de la casa, fara sa realizez ca difera tipul de cheie. Asa ca am ramas cu un breloc.

Mai am si anticul breloc desfacator de bere, care ar fi o mana cereasca daca as bea bere. Pe vremuri avea sigla Romtelecom sau Cosmote pe ea, dar acum s-a sters tot. E la fel de misterios precum cele doua chei uitate, doar ca macar lui ii stie lumea rolul.

Ei bine, ironia sortii face ca la tot siragul asta imens, despre care s-ar putea scrie romane intregi, (plicticoase, dar romane) sa se adauge doar o singura cheie pentru acasa. Doar una. Desi as mai avea nevoie si de o cheie de la gradina sau una de la boxa, am doar una.

Nu imi dau seama daca e un lucru bun sau rau. Ceva imi spune insa ca e voia sortii. Daca as mai adauga probabil inca o cheie, s-ar inclina axa Pamantului. Cred ca asa au disparut dinozaurii. N-a fost nici un meteorit, un stramos de-al meu a scapat din blana bolovanii cu care bloca intrarea in pestera.