Cei trei fii ai imparatului

A fost odata ca niciodata un imparat care avea trei fii. Nimic surprinzator pana acum, ar fi fost mai dubios daca ar fi avut doar doi, trei era insa norma pentru imparati in acele vremuri. Asta sau nu aveau deloc si se chinuiau sa faca rost. Dar divaghez de la poveste.

Intr-o buna zi, simtind ca nu mai are aceeasi forta si energie ca pe vremuri, ca ii tremura picioarele si ca nu mai vede bine nici cu ochelarii, imparatul se hotari sa isi cheme cei trei fii, pentru a-si decide urmasul. Sfarsitul ii era clar aproape si vroia sa se duca fara griji.

Nu avea insa vreun mar care sa faca mere de aur, vreo gasca care sa faca oua de aur... nu avea nici macar aur in visterie, ci doar bancnote si actiuni la Apple, Google si Microsoft. Dar avea un iPhone cu care isi mai facea din cand in cand selfie-uri regale, ce ii fusese furat de curand, si s-a gandit ca ar fi o misiune numai buna.

Neavand zmei, balauri, capcauni de infruntat, si nici nimic special de pazit, cei trei feciori au fost pusi sa recupereze aparatul. Cine aduce telefonul, o sa mosteneasca tronul!

Fiul cel mare, cum citise basme la viata lui, era horatat sa nu repete greselile predecesorilor sai. A pornit-o la drum prin oras, ajutand toti cersetorii ce i-au iesit in cale. A dat join tuturor protestelor pe Facebook, a scandat cu patos alaturi de #unitisalvam si a adoptat 3 caini vagabonzi si doua pisici ce erau cat pe-aci sa fie sfasiate de cainii mai devreme mentionati.

Fiul cel mic citise de-asemenea basme in copilarie. Il durea la basca, tronul era garantat al sau. Nici nu intelegea de ce nu a fost pus direct rege, dar ma rog. Urma sa plece sa gaseasca iPhone-ul, dar mai intai trebuia sa bage cateva partide de Counter-Strike, sa ii creasca moralul. Dupa care si putin Fifa. Si sa ajunga la zi cu toate serialele... Si sa faca o baie... nu era nici o graba.

Fiul cel mijlociu, nefiind nici mezinul rasfatat de toti, nici fiul cel mare si responsabil, fusese cam golan. Nu citise in viata lui decat meniurile din baruri, nici nu se punea problema sa fi auzit de basme si povesti.

Dotat cu scoala vietii, s-a dus imediat in obor, unde stia ca vand baietii telefoanele, si gasi imediat iPhone-ul. Se duse cu el la imparat iar acesta nu avu de ales si il numi rege.

Mijlociul a intrat apoi rapid in paine. Isi schimba titlul din "imparat" in "boss" si porni o petrecere de petrecere, cu niste trubaduri de trabudari, ce se auzeau cantand peste noua mari si noua tari, nelasand alti imparati sa doarma.

In tot acest timp, fiul cel mic inca isi facea curaj sa plece. "Inca 5 minute si plec, sa moara mama!"