Cea mai tristă zi din an

Cea mai tristă zi din an

Dacă aș fi un degenerat obsedat de jocuri de noroc, aș fi pariat o sumă frumoasă că 2 ianuarie este cea mai tristă zi din an. Din nefericire, sunt genul de degenerat care scrie pe blog, așa că... ghinion.

O opinie deloc controversată este că 1 ianuarie e o zi specială. E prima zi din an și e întâmpinată cu mâncare de soi, băutură și petreceri. Marchează un nou început și e data la care oamenii promit că vor face chestii.

Ziua de 2 ianuarie, în schimb, e ziua în care acele chestii trebuie făcute. Marcată de mahmureală, liberă mai mult din reflex decât din motive festive, ne reamintește că, rahat, a început o nouă rundă și ne așteaptă încă un an de chin. Iar următoarele sărbători sunt atât de departe...

Cred că nici măcar cei născuți pe 2 ianuarie nu sunt fericiți. Cine mai vine la tine atât de aproape de Revelion? Ce fel de cadouri mai poți primi atât de aproape de Crăciun?

O zi ratată, din atâtea puncte de vedere, vine cu un singur avantaj. Chestiile menționate mai devreme? Cele de care ți-ai promis că te vei ține cu o zi în urmă? Poate o dietă, poate mai mult sport, poate postări mai dese pe blog? Pe 2 ianuarie ai oportunitatea de a le face.

Fără scuza zilei de repaos după o noapte lungă, totul depinde de tine. Pentru că o fi 1 ianuarie prima zi din an, dar 2 ianuarie e ziua în care anul începe.