Ce muzică am mai descoperit - II

Ce muzică am mai descoperit - II

În ultima perioadă am ajuns să ascult mai mult muzică electronică, perfectă atât pentru programare dar și pentru alergare. Cu toate acestea, am foarte des momente când ajung pe ritmuri de raggae.

Deși nu am prea multe tangențe pe partea culturală, din punct de vedere muzical e un gen care reușește să echilibreze ritmuri relaxante cu altele alerte, rezultând un mix care nici nu te adoarme, nici nu te ține prea tare în priză. Cu alte cuvinte, e exact ce trebuie când ai o zi grea și nu e suficientă cafeaua.

Nu am însă artiști preferați. Dub FX e un muzician interesant și respect ce face, dar nu e tocmai artist raggae. L-am descoperit însă pe Mike Love prin recomandările YouTube Music și pot spune că nu e rău deloc.

Mike Love e un artist alb, născut în Hawaii și chiar se simte ceva din atmosfera de insulă în muzica sa.

Mi-a atras atenția cu melodia Butterfly Remains, o piesă frumoasă cu un mesaj pe măsură, pe care am ascultat-o adesea pe repeat.

O altă melodie este These Are My Roots, în special versiunea live de la Sugarshack, unde cântă alături de Nattali Rize.

Nu în ultimul rând, cea mai interesantă melodie e poate Permanent Holiday și modul în care reușește să transforme silabe ritmate într-o melodie, pe la minutul 03:40.

E piesa care mi-a zis ok, omul acesta chiar e bun și produce ceva ce nu auzi în fiecare zi.