Ce faci după ce spui "presă" în 2024?
Zilele acestea tot internetul a vuit cu știrea bombă, marea și șocanta noutate: introduce Grecia săptămâna de lucru de 6 zile. Incredibil de oribil și oripilant!
Cum să nu vrei să citești și să te îngrozești? În 2024, într-o țară din Uniunea Europeană, într-unul din leagănele civilizației practic, se revine la o săptămână de lucru de ȘASE zile?
S-a lăsat cumva cu revolte? Incendii? Greve? Petiții online măcar? Păi, nu prea, pentru că știrea e cam fake news.
Nu m-am obosit să o citesc pentru că orice om normal la cap își dă seama fără să deschidă link-urile pline de reclame că, cel mai probabil, Grecia a reglementat legal săptămâna de lucru de 6 zile în anumite situații, pentru anumite categorii de angajați.
Da, sunt clar situații în care lucrezi 6 zile pe săptămână iar cadrul legal era posibil incomplet, ținând cont că în mod normal se lucrează doar 5 zile. Dar asta nu înseamnă că de acum grecii sunt obligați să lucreze cu o zi în plus. Numai un troglodit ar crede asta și totuși asta insinuează cam toate publicațiile de știri (și nu doar cele românești).
Pe cine interesează modificările legale din Grecia? Păi, pe anumiți grecii, gen contabili, juriști, antreprenori, etc. Cine ar citi o astfel de știre la noi? Mai nimeni, poate doar alți contabili, juriști, antreprenori, etc. Cui i se bagă, în schimb, pe gât această știre, formulată într-un mod clar înșelător? Tuturor.
Pentru că de ce să încerci să vii cu informații cu titluri clare, care să atragă atenția doar oamenilor interesați, iar articolele să conțină detalii relevante. Nu mai bine încerci să atragi prostu' să dea click pe link? Că poate dă click și pe o reclamă, nu?
Bun, acum că am zis ce am avut de zis, să revenim la întrebarea din titlu, ca să nu fiu și eu fake news-ist. Ce faci după ce spui "presă" în 2024?
Tragi apa.