CD-uri, Seriale, neamule!

Am fost ieri la țară și am trecut și pe la vechea garsonieră din Ploiești, să îmi car din lucrurile uitate pe acolo. Găsindu-mi vechile CD-uri și DVD-uri m-a lovit un val de nostalgie.

vechile mele CD-uri

O mică comoară pe vremuri, compusă din CD-uri de la reviste gen Chip, Level sau PC Games, cu tot soiul de softulețe astăzi inutile, filme învechite sau jocuri arhaice, m-a lăsat în prezent rece.

În vechea cutie de CD-uri păstram cu sfințenie CD-urile și dischetele venite cu primul calculator. Driveri pentru placa de bază, placa video, hard-uri... toate aceste lucruri erau importante ca ochii din cap. De fiecare dată când reinstalam Windows-ul erau scoase la lumină, ca într-un soi de ritual, fiecare într-o ordine, transformând PC-ul dintr-o mașinărie inutilă într-un obiect magic.

Și seriale... seriale și CD-Key-uri peste tot. CD-uri cu Windows, Windows 98, Windows XP, Windows 2000, nu știai niciodată ce îți va trebuie ție sau altora. Hiren's Boot CD, floppy disk bootabil, chiar și versiuni de Ubuntu, aveam un veritabil set de unelte pe care le refoloseam de fiecare dată. Era complicat, dar se instala rapid rutina încât ajunsesem chiar să țin minte pe de rost serialele de Windows și de Nero. FCKGW sau 1A23 cineva?

Le-am lăsat la țară, alături de vechiul calculator, pornit din an în Paște, unde vor strânge probabil praf.

Astăzi pozele sunt pe cloud, filmele pot fi luate de pe torrente sau Netflix, iar jocuri am acumulat destule pe Steam.

Mai mult, după ce mi-am asamblat noul calculator, nici măcar nu am mai pus un CD Rom. Windows-ul s-a instalat de pe stick, driverii și softurile de pe net. Simplu și fără bătăi de cap.

Ce poți să zici? La revedere, cutie cu CD-uri, progresul se așterne peste tine!