Carti si social media

In lista mea de prieteni pe Facebook il am pe domnul Florin Pitea, un foarte talentat scriitor S.F. autohton. Dumnealui posteaza foarte des informatii si review-uri legate nu doar de cartile sale dar si de carti ale altori autori, pe care le citeste. Si nu o data am descoperit titluri noi prin intermediul postarilor de acest gen.

De asemenea, un alt prieten de pe Facebook, Mihnea, prin intermediul caruia am si descoperit ca domnul Pitea are cont de Facebook, posteaza la randul sau despre carti pe care le-a citit. Posteaza si citate interesante, cateodata stiri din domeniu si, iarasi, mi-a largit orizontul literar prin activitatea sa.

De ce mentionez aceste lucruri? In anumite cercuri inca mai exista un stigmat cand vine vorba de asa ceva. Spui ca ai citit o carte ca sa te dai mare ca citesti. Pui un citat interesant ca sa te dai mare ca esti cult. Sa ne aducem aminte de nebunia de acum ceva vreme, cu leapsa cartilor citite, de exemplu.

Desigur, poate fi usor frustrant sa vezi o persoana care citeste laudandu-se cu lecturile sale dar pana la urma astfel de persoane trebui pur si simplu ignorate.

Social media, si Facebook in mod special, sunt acolo sa ne ajute sa ne cunoastem mai bine iar recomandarile sunt o parte importanta a acestui proces. Eu unul am o incredere mai mare intr-un review facut de un prieten impartial decat intr-unul online, unde nu stii exact daca autorul are sau nu vreun interes ascuns.

Asa ca, va rog, "laudati-va" cu cartile citite, puneti citate interesante din carti care merita. Share and spread the love!