Care Paște?

Weekend-ul trecut a reprezentat o combinație bizară între Paște și 1 mai / ziua muncii, rezultând într-un mini-concediu mai mult decât bine venit.

Ziua de 1 mai era "sărbătorită" de regulă prin relaxare și o eventuală ieșire în parc.

Paștele era o sărbătoare ceva mai complexă (și stresantă), ce implica tot soiul de pregătiri anevoioase. De la gătitul mâncărurilor tradiționale dubioase, pâna la curățenie, vizite, apeluri și mesaje obositoare către familie și cei dragi, cu grija de a nu uita pe nimeni, Paștele era mai degrabă o corvoadă decât un prilej de celebrare. Te puteai relaxa doar la final, când știai că ai scăpat de toți și de toate.

Anul acesta s-a întâmplat însă ceva tare curios. Cu o prietenă care a lucrat sâmbăta și duminica și deficiență de somn, combinația de Paște și 1 mai s-a transformat în trei zile aproape dormite.

Întors marți la muncă am realizat cu stupoare că tocmai trecusem prin Paște. Literalmente uitasem să îmi sun rudele și cum nici nu am primit mesaje de la mine am trecut efectiv prin Paște ca gâsca prin apă.

Nu am ciocnit ouă roșii, nu am salutat pe nimeni cu mesaje de înviere, nu am mâncat cozonac... A fost un miracol de sărbători și a fost pentru prima oara când m-am întors odihnit la muncă.