Când mi s-a rupt filmul

Când mi s-a rupt filmul

Îmi aduc aminte (cu o oarecare groază...) cum în timpul facultății urmăream câteva serii în paralel. Aproape în fiecare zi apărea câte un episod nou din niscaiva serial urmărit de mine iar eu aveam timp de ele.

Am vizionat atâtea serii din care nu îmi mai amintesc nimic încât mi-e greu acum să nu regret. Aș fi continuat însă să o fac dacă nu ar fi apărut, poate paradoxal, avalanșa recentă de conținut de calitate.

Asemeni cămilei căreia i-a rupt spatele un pai, m-am trezit la un moment dat că nu mai fac față! Sunt atâtea filme și seriale chiar bune și atât de puțin timp pentru ele încât la un moment dat am cedat și a încetat să îmi pese. Am simțit că s-a rupt ceva în mine și puf!, m-am oprit.

Încă mai petrec poate prea mult vizionând lucruri dar cu certitudine nu mai pun suflet. Media a ajuns ceva ce vizionez cu un scop.

Există și excepții. Am fost realmente entuziasmat de live action-ul făcut după One Piece și da, pot spune că nu mi-au fost înșelate așteptările. Dar în loc să îl devorez singur într-o singură zi, s-a transformat în activitate de cuplu. Episod cu episod, l-am văzut împreună cu Alex, ne-am bucurat de el împreună și l-am comentat împreună.

Când spăl vase sau gătesc, am episoade din Supernatural pe fundal. Când sunt obosit seara și vreau să mă relaxez, am ceva reality show sau serie stupidă pe fundal. Da, mă mai prind, dar nu mai crează dependență.

Filme la cinema? Îmi amintesc cum număram înainte zilele până la lansarea unui blockbuster... ca acum să amân să îl văd pe streaming.

Bonus, ziua și episodul au mai mult farmec și devin aproape un ritual. Nu mai e un time-sink ci o parte fixă din zi.

Netflix? Îl păstrez mai mult pentru încă e comod în anumite situații și se mai uită Alex dar și sora mea.
HBO Max? Doar pentru că e inclus în abonamentul de cablu al părinților.
Disney Plus, Showtime sau alte platforme? Ha, ce glumă bună.

După mult prea mult timp sunt în sfârșit liber. E drept, poate că acum îl irosesc citind cărți neserioase dar măcar nu îl mai sparg pe filme și seriale. Tot e un pas înainte.