Când e mâncarea mai gustoasă?

Când e mâncarea mai gustoasă?

Hârșt, hârșt, hârșt!

Hârșt, hârșt, hârșt!

Hârșt, hârșt, hârșt!

Întorc capul, să văd ce se întâmplă. De unde vine zgomotul, nu e nici un mister. Sigur una dintre pisici asaltează vreo cutie. Sunetul e inconfundabil, nici nu se pune problema. Întrebările sunt altele: care pisică, care cutie și cu ce scop perfid?

Cutia o identific rapid, e pe pat și e cea în care au venit noii saci de mâncare. Cu munca pe cap, nu am avut încă timp să despachetăm și să îi punem bine. Pisicile s-au gândit să ne ajute cu ambele aspecte.

Năsuc, Scârțulica, Micușor și Jegărici, toți s-au apucat pe rând să foreze în cutia de carton. N-au dat de aur deși, pentru ei, ce au găsit era mult mai valoros: bobițe!

Desigur, în castroanele din cameră erau aceleași bobițe. La fel de gustoase și mult, mult mai accesibile. Dar ce farmec are când nu muncești pentru mâncare?

Pisicile miner au găurit nu una ci două dintre cele trei pungi, pe lângă gaura din cutie. Așa că ne-am străduit să le mutăm în doi săculeți mai vechi (care în nici un caz nu au fost aruncați de lene ci 100% știam că așa se va întâmpla).

Ne-am asigurat că efectuăm operația de mutare tot în cutie, ca boabele să nu curgă pe jos. Și după ce am terminatm am trimis-o pe Năsuc să facă curat. Din moment ce a contribuit la "mizerie" era doar normal să strângă după ea, nu?

Când e mâncarea mai gustoasă? Întrebați-le pe mâțele noastre, cunosc răspunsul.

Năsuc, una dintre infractoare și restul de bobițe