Cainii de pe strazi

Am citit astazi cel mai echilibrat si corect articol pe tema cainilor maidanezi, scris, in mod surprinzator, de Radu Alexandru a.k.a. Pitici Gratis, cunoscut (si admirat) pentru faptul ca e troll, si nu pentru obiectivitate.

Cred ca e prima data cand vad formulata pe net o opinie care reuseste sa puna punctul pe i. Se insista prea mult pe “problema” cainilor maidanezi, cand acestia nu sunt decat simple efecte ale unei alte probleme. Cauza o reprezinta de fapt primaria, hingherii, ONG-urile corupte si badaranii care isi abandoneaza animalele pe strada.

Vara trecuita se aciuase un catelandru ciufulit si jigarit pe la noi prin zona. Cand au trecut hingherii pe acolo l-au prins fix pe el. Exista, din nefericire, si un caine mai agresiv, dar bineinteles ca acela a fost mai inteligent si nu s-a lasat prins.

Hingherii, uneori victime, alteori agresori dar cel mai adesea nesimtiti, au fost platiti pentru asta, din bani de la bugetul primariei. Marlanul care a abandonat acel catel prin zona nu a patit nimic. In schimb, amaratul ala mic a fost luat cu forta, chinuit si eutanasiat. Singura sa vina a fost ca nu avea stapan.

Acest lucru nu mi se pare normal.

Daca hingherii si-ar fi facut datoria si ar fi strans cainii agresivi de pe strazi, in loc sa se multumeasca cu cei usor de prins, nu cred ca ar fi existat cazuri de oameni ucisi de caini.

Daca posesorii de animale nu ar fi fost atat de iresponsabili si nu ar fi abandonat animalele ajunse la batranete sau pui nedoriti, daca si-ar fi castrat animalele ca sa nu ajunga in astfel de situatii, nu cred ca am fi avut un numar chiar atat de mare de caini pe strada.

Daca ONG-urile responsabile cu ingrijirea, castrarea si adoptia cainilor vagabonzi si-ar fi facut treaba, nu cred ca animalele s-ar fi reprodus intr-un procent atat de mare.

Care e solutia? Sa ucidem cainii vagabonzi. Nu conteaza ca printre animalele eutanasiate s-au numarat si animale blande, sau poate castrate, sau poate animale care s-au pierdut de stapan.

Ii facem manusi, ne felicitam pentru o treaba bine facuta, iar adevaratii vinovati sau bine mersi. In ritmul asta Bucurestiul nu va scapa niciodata de cainii maidanezi. Nici nu cred ca merita.