Buna dimineata

Nesuferita corvoada este trezitul de dimineata. Cu ochii intredeschisi, incercand sa eviti lumina dureroasa, inchizi alarma, privesti ceasul si trebuie sa decizi daca mai poti sta inca 5 minute, si inca 5 minute, si inca 5 minute...

Daca se intampla sa mai si visezi ceva placut, trezirea e cu atat mai neplacuta. Si nu stiu cum se face ca fix atunci cand e visul mai interesant deschizi ochii. Aproape ca ai spune ca organismul o face intentionat pentru a rade de tine.

"Ce, credeai ca esti in alta lume si duci o alta viata, departe de probleme? Lasa, vezi ca te asteapta realitatea". Si deschizi ochii, te feresti de lumina si te pregatesti, usor in scarba, de o noua zi.

Oamenii cauta adesea o slujba mai buna sau pornesc o afacere pentru a putea dormi mai mult si a evita orele matinale. Lipsa de somn pare a fi un veritabil motor al economiei.

Primul om care a iesit din pestera a facut-o in cautarea unei pajisti insorite, cu un covor moale de iarba si un copac stufos la umbra caruia sa poata dormi fara a mai simti in spate peretii reci de piatra.