Bună dimineața

Bună dimineața
Photo by Daoudi Aissa / Unsplash

-Bună dimineața, rază de soare! îi urau florile. Dar raza de soare nu le băga în seamă.

Nedormită și cu cearcăne la ochi, raza de soare era morocănoasă și fără chef de conversație. Și-ar fi dorit câteva ore suplimentare de somn dar primea în schimb un univers plin de voie bună. Nimic nu te scoate mai rău din sărite atunci când ești ursuz decât voia bună a altora.

Florile își roteau petalele după spare, păsărelele ciripeau voioase, cerul se lumina treptat. Pe măsură ce se trezea, natura devenea din ce în ce mai veselă iar razei de soare i se învârtea și mai rău cuțitul în rană. Ceea ce ar fi fost pentru altul un sunet armonios și pur, pentru ea era un cui ruginit care o zgâria pe urechi. Vroia doar să doarmă, după care să se poată bucura de viața de noapte.

-Hei, nu trage chiulul!, o atenționă stern soarele atunci când o văzu că aproape adormise.

-Grmpf, îi răspunse onomatopeic aceasta. Iar fi arătat și un anume degete dar nu avea. Era doar o rază de soare, una dintre multele raze trimise de măreața stea să mângâie pământul.

Iar suratele ei erau vesele, ceea ce o scoteau și mai mult din sărite. Se treziseră toate pline de energie și cu chef de treabă. Una se apucase să gâdile jucăuș florile și să le umple bateriile pentru fotosinteză în timp ce alta umplea baterii reale în timp ce se plimba deasupra panourilor fotovoltaice. Alte raze încălzeau apa mării pentru ca turiștii să aibă unde să se bălăcească, colaborând cu cele care se pregăteau să bronzeze aceiași turiști.

Era un veritabil concert luminos pe cer, unul din care raza morocănoasă trebuia să facă parte. Era o simplă rază, nu putea face notă discordantă oricât și-ar fi dorit să doarmă.

Plină de "ugh" și "bleh" se apucă să bată în geamuri. Cum găsea cale liberă se strecura în ochii celor care dormeau și bam! îi trezea.

O parte se trezeau la fel de energici precum nesuferitele ei surori. Dar mulți erau la fel de "grmpf" ca ea. Și pe măsură ce continua să avanseze și să se plimbe pe la geamuri, începu un paralel un alt concert, unul plin de horcăituri, înjurături, ofuri și suspine, susținut de oameni care ar fi vrut să mai doarmă și nu puteau.

"Hehe", se auzi un început de zâmbet undeva pe cer. Raza morocănoasă devenea și ea veselă.