Baba și D.N.A.-ul

Baba și D.N.A.-ul

O babetă probabil nebună, dar cochetă, a început să se certe în tramvai cu o puștoaică de maxim 14 ani. Acuzând-o că e hoață, că se uită la ea cu ochi de viperă și că o filmează, a continuat să o amenințe că va chema D.N.A.-ul, să o aresteze la fel cum l-au arestat si pe Oprescu.

Puștoaica i-a replicat prompt că a luat într-adevăr mită în valoare de câteva miliarde de dolari, acesta fiind motivul pentru care se afla în tramvaiul 7, în drum spre Giurgului.

Între replici obraznice, dar căutate cu lumânarea, baba continua să cheme D.N.A.-ul, alternând cu urlete de a închide telefonul. La un moment dat începuse chiar să se roage la Lavinia Șandru și la Rareș Bogdan, să vină cu Realitatea TV și să o ducă la D.N.A. pe tânara infractoare, alături de hoțomanul de Oprescu.

Ca o versiune Bizzaro a telespectatorului Antena 3, cocheta dar dusa cucoană alterna între două teme majore, D.N.A.-ul și Oprescu, condimentându-le ocazional cu Rareș Bogdan și Realitatea, unde se spăla probabil pe creier zi de zi.

În acest context, am o bănuiala că Arsenie Boca, o afacere în valoare de 15 miloane de dolari pe an, va fi în curând detronat de sfânta Kovesi, și că din ce în ce mai mulți bătrâni ofuscați vor începe să se roage Codruței.

Cu un D.N.A. atingând o faimă aproape mitică, ce șansă vor avea niște călugări dubioși cu sfaturi arhaice, în fața eroilor care îi bagă după gratii pe infractorii hoți politicieni? Rugăciunile adresate Laurei și D.N.A.-ului se transformă în primari sau miniștri duși la răcoare, pe când cele adresate sfinților clasici se concretizează maxim, maxim, în chipul mântuitorului pe o scoarță de copac sau într-un miez de cartof.

Pe măsură ce clasa politică se curăță încet, încet, “Tatăl nostru” va fi inlocuit cu:

Codruța noastră care ești la D.N.A.,

Răspândească-se spaima ta,

Înfăptuiască-te ancheta ta,

Precum în dosare, așa și la decizia judecătorească.

Condamnarea noastră cea de toate zilele,

Dă-ne-o nouă astăzi,

Și pregătește flagranturile în ispită,

Și ne izbăvește de cel corupt.

Amin

sfanta Kovesi