Amaratul

In momentul in care scriu aceste rânduri, amaratul respira greu in spatele meu. Amaratul e unul dintre pisoii gasiti de Alex, un pisoi demn de toata mila. A fost atacat de un alt animal si a ramas chior si... castrat. Cand l-a adus nici macar nu isi putea face nevoile, din motive tehnice, neavand decât o gaura insangerata.

Il tinem de regulă afara, in boxa, unde e ferit de frig si de caini, si unde a crescut maricel si, in pofida handicapurilor si a faptului ca e genul acela de pisica de strada comuna, frumusel. E un pisoi lipicios si iubaret, poate prea iubaret.

un pisoi amarat dormind

De doua zile sta in camera noastra. I s-a umflat mult capul, fix pe partea cu ochiul bun, iar acum e tinut la caldurica, sa isi mai revina.

Ei bine, acest pisoi nenorocit, scuipat si hasait de restul matzelor din casa... traieste. Nu stie ca e handicapat, nu stie ca putea, trebuia chiar, sa moara, si se comporta exact ca un pisoi.

Pe mine unul, ma cam streseaza. Nu merit sa ma iubeasca, dupa cum imi tot spune prietena mea. Mie imi place de Pishcot, cu blanita ei moale, care vine, se aseaza pe mine si imi toarce. Amaratul, in schimb, cere afectiune. Poate din cauza ca el sta inchis singur afara, alaturi de alte doua matze, dar fara cineva care sa ii mangaie. Cert e ca vine, se baga in sufletul meu, ma impinge cu capul si vrea sa ne jucam.

amaratul are chef de joaca

Nu o data m-a trezit din somn cu nevoia sa de a fi bagat in seama si nu o data l-am luat de ceafa si l-am aruncat prin pat, i-am facut vant, sa ma lase in pace, ba chiar l-am si atins cu vreo cateva palmite pe fund. Iar el a revenit de fiecare data.

Stiu, e urat ce fac si singura mea scuza este ca uneori vreau doar sa fiu lasat on pace iar el e singura pisica ce insista.

Il admir insă, in felul meu, pe amaratul asta, si il mai mangai, din cand in cand. Pentru ca e un amarat, e un pisoi de strada care nu va sta probabil in vreo casa, pentru ca noi avem deja prea multe pisici iar altcineva nu s-ar inghesui sa adopte o pisica precum el. Are macar o sansa sa supravietuiasca, fiind totusi hranit zilnic si avand asigurat un acoperis deasupra capului.

Amaratul asta e un supravietuitor caruia viata nu i-a oferit prea multe. Dar lui nu ii pasa. Traieste, supravietuieste si tot ce vrea este sa mai fie mangaiat din cand in cand.

Hai, mai, ca te mangai...

un pisoi amarat mangaiat