Am votat cu Dicușor și nu regret decizia

Mi-am mișcat astăzi fundul din casă și am fost să votez, spre propria mea surprindere.

Alegerile mi s-au părut atât de penibile încât nici măcar să îmi anulez votul nu mă tenta. În plus, dacă în Ploiești secția de vot era literalmente la o aruncătură de băț, aici am avut de mers pe jos vreo 20 de minute.

Dar am fost. Inițiativa i-a aparținut prietenei mele, de ce să îmi asum creditul, și am adăugat astfel încă un sticker colecției de pe buletin.

Fără tragere de inimă, am pus ștampila pe Dicușor Nan și pe USB, singura excepție reprezentând-o alegerea lui Raețchi, candidatul PNL, pentru primăria de sector.

Să fim bine înțeleși, nu îl susțin pe Dicușor. Dacă aș fi știut că are șanse reale să câștige nu l-aș fi votat. Am motivele mele pentru care nu am încredere în el, dar nu am de gând să îmi expun aici modul de gândire.

În schimb, ca și în cazul lui Macovei la prezidențiale, am votat ideea de candidat din afara sistemului, cu programe țintite și spre oamenii educați, nu doar vechile șmecherii pesediste, cu găleți de ulei și făină, promisiuni de moaște și ifose de mari creștini și naționaliști (sictir!).

Mă bucură astfel scorul bun pe care l-a obținut și sper ca la următoarele alegeri succesul acestuia să încurajeze și alți candidați, mai credibili de această dată, să ne demonstreze ce pot.

Cine știe, poate vom avea o șansă în viitor la o țară modernă. One can only hope...