Afara ploua

Despre discutiile despre vreme se spune ca sunt intr-atat de plicticoase incat au ajuns subiect de bancuri. Atunci cand nu ai nimic interesant de zis dar vrei sa eviti tacerea stanjenitoare, vremea e subiectul de nadejde pe care te poti baza:

-Si cum mai e vremea pe la voi? Ploua si acolo?

In micutul nostru colectiv de la munca eu sunt un soi de responsabil cu vremea. Mac-ul imi afiseaza mereu prognoza meteo la o simpla apasare de buton si adesea sunt primul care observa avertizarile.

-Vad ca se anunta ploaie pentru maine...

Discutiile deja clasice, cum ar fi cele despre politica, fotbal sau filozofie palesc insa in fata celor despre vreme, mai ales cand ploua. Atunci cand e cald si bine, discutiile despre vreme sunt inexistente, ne aflam intr-un status-quo in care si maine va fi la fel. Cand se schimba insa vremea, putine lucruri devin mai interesante.

Amenintarea picaturilor de ploaie face si desface planuri. Oamenii se gandesc unde trebuie sa ajunga si daca pot ocolii cu succes stropii de apa si baltile. Se gandesc daca au cu ce se acoperi, daca au uitat sau nu geamurile deschise, daca au rufe pe sarma...

Lucrurile capata uneori si o turnura conspirationista, demna de faimosul Lorin Furtuna. Cum se face ca meteo.ro anunta mereu ploaie pentru intervalul 16:00 - 19:00, fix in perioada in care oamenii ies de la munca. Ar putea fi o coincidenta... ar putea fi. Dar ar putea fi si o conspiratie a marilor corporatii, menite sa tina angajatii cat mai mult la locul de munca.

Doar ca oamenilor nu le pasa chiar atat de tare de ploaie. Vorba ceea, vine ploaia, bine-mi pare. Dar cel mai adesea e vorba de o simpla si crasa nepasare.

Afara ploua. Asa si?
Mare branza...