A murit Trump!

A murit Trump!
Photo by Buzz Andersen / Unsplash

Nu, n-a murit încă, evident. Dar ar fi putut să o facă.

M-am trezit în dimineața asta, ceva mai obosit ca de obicei, și am mai rămas să moțăi. Telefonul era lângă mine dar m-am ferit să îl ridic și să încep să pierd vremea pe internet, încercând să aflu ce s-a mai întâmplat. Și atunci m-a lovit: cum ar fi dacă Trump ar fi murit peste noapte?

Probabil peste aproape tot în lume ar fi fost forfotă, site-urile de știri ar fi explodat iar agitația virtuală ar fi fost de nedescris. Iar în tot acest timp eu aș fi dormit liniștit apoi aș fi ignorat subiectul în loc să intru pe telefon, să îmi iau doza de droguri informative.

Pentru că da, de ce să mint, dacă cineva mi-ar fi spus în acel moment că infamul președinte portocaliu ar fi crăpat, cu siguranță aș fi sărit direct pe reddit sau alte site-uri similare, să iau pulsul situației. Acum însă, la rece, mi s-ar părea o pierdere de vreme.

Și sper ca și pe viitor să rămân de aceeași părere. Să pot să ignor cu succes evenimente care nu mă afectează direct și pe care nu le pot influența. Iar când Donald Trump chiar o să moară sper să fiu la fel de impasibil ca acum, să ridic din umeri indiferent și să spun: meh.