The Magician King, de Lev Grossman

The Magician King, de Lev Grossman

Dupa ce primul volum al trilogiei, The Magicians, a reusit sa ma dea pe spate si sa ma impresioneze asa cum nu a mai reusit de multa o vreme o carte (cam de la trilogia "First Law" a lui Joe Abercrombie), astazi am terminat al doilea volum din serie.

The Magician King, de Lev Grossman, continua povestea lui Quentin si aventurile sale in Fillory (si nu numai).

The Magician King - coperta

Desi nu este la fel de iesit din comun precum prima carte, este insa o continuare pe masura acesteia. In schimb, daca as recomanda The Magicians oricui, nu doar fanilor fantasy, The Magician King este mai mult pentru persoanele care au apreciat partea de fantasy din romanul precedent si doresc sa vada ce se va intampla mai departe cu personajele.

Inceputul nu impresioneaza foarte tare. Nu ma intelegeti gresit, este departe de a fi plictisitor dar nu sta la fel de bine pe propriile picioare. Din fericire, totul se redreseaza pe parcurs, astfel incat la final am ajuns sa fiu aproape la fel de captivat de actiune ca atunci cand am descoperit pentru prima data universul seriei.

Pe de alta parte, The Magician King nici nu beneficiaza de fire narative neincheiate sau de un final lasat in coada de peste in romanul anterior (un obicei destul de prost pe care il au alti autori). Lev Grossman nu porneste nici de la 0 absolut, dar in acest al doilea volum reuseste sa construiasca ceva nou si, spre cinstea lui, isi pastreaza acest obicei si pentru final: iarasi simti ca povestea s-ar fi putut incheia odata cu ultima pagina a cartii, dar nici nu iti pierzi interesul fata de univers si de soarta personajelor.

De altfel, am inceput deja si The Magician's Land si pana acum povestea se anunta la fel de promitatoare.

Sper ca nu voi fi dezamagit. The Magician King clar nu a facut-o!