The Door to December - de Dean Koontz

The Door to December - de Dean Koontz

Nu îmi amintesc cum a ajuns The Door to December pe lista mea de lecturi, dar cel mai probabil a fost datorită autorului, cunoscutul scriitor Dean Koontz.

coperta "The Door to December"
sursa imaginii: Wikipedia

Premiza e una destul de stereotipică atunci când vine vorba de thrillere cu tentă horror, dar interesantă. Doi psihologi faimoși sunt descoperiți morți. Crimele au fost comise cu multă brutalitate și sunt dificil de explicat. Detectivul Dan Haldane, un clișeic dar simpatic lup singuratic, este chemat să investigheze.

Laura McCaffrey este chemată la fața locului, unde descoperă că victima este fostul ei soț, de care divorțase în urmă cu 6 ani, și care o răpise pe fiica lor, Melanie. La scurt timp, o tânără fetiță este găsită bântuind dezbrăcată străzile, într-o stare catatonică. Cine era fetița? Melanie, fiica Laurei! Se pare că tatăl ei o folosise într-o serie de experimente dubioase, ce combinau știința cu ocultul, iar Dan și Laura trebuie să dezlege misterul.

Așa-zisul mister nu doar că e previzibil, dar am sfârși prin a termina cartea nu pentru a afla ce s-a întâmplat ci în speranța că finalul va fi poate diferit de cel pe care mi-l imaginam. Nu spun că The Door to December e o carte proastă, e scrisă de cineva care știe ce face și a fost suficient de bună încât să nu abandonez lectura. Este în schimb o carte de duzină, asemeni unui film de categoria B, fără nimic memorabil care să o scoată în evidență.