Postul de Craciun

Pentru multi Craciunul inseamna sarbatori, familie, cadouri si impodobit de brad. Mie insa mi se spune "Grinch"-ul, si nu degeaba.

Craciunul e perioda aceea stresanta a anului cand trebuie sa faci cadouri tuturor persoanelor dragi. Un lucru frumos in sine, ce e drept, dar nu si cand bugetul nu e chiar atat de mare incat sa le poti lua tuturor ceea ce merita. Iar stresul este si mai mare cand ai pe cineva care iti face mereu cadouri reusite iar tu nu reusesti sa intorci favoarea. Pe de alta parte, este intr-adevar foarte placut atunci cand faci un cadou care este apreciat sau cand primesti un cadou care te surprinde in mod placut.

Nu se poate vorbi de Craciun fara brad. Bradul ala pe care trebuie sa stai sa il cari in casa, sa il impodobesti, dupa care sa stai sa il dezpodobesti si sa il cari din casa.

Oh, si mai este si chestia aia pe care ti-o darama matzele.

Piscot, pisica de craciun

E drept, combinatia de matze + brad nu este mereu una de cosmar.

coada-rupta se crede cadou

Nu in ultimul rand, exista familia. Descoperi ca ai o gramada de rude pe care ar fi dragut sa le suni, asta daca nu poti chiar sa le faci o vizita. Incepi sa le iei la mana, sa fii sigur ca nu uiti pe nimeni. Ba un telefon, ba un SMS, si stai pe ganduri: pe cine sa sun? cui sa dau mesaj? Asta daca nu esti mai... comod... si trimiti un mesaj in masa tuturor celor din agenda sau, varianta si mai comoda, pui un status pe Facebook in care le dai tag tuturor.

Si uite asa, ceva ce ar trebui sa fie o activitate frumoasa, comunicatul cu cei dragi si transmiterea de urari de bine, devine o corvoada de care de-abia astepti sa scapi.

Cea mai placuta parte este probabil faptul ca primesti zile libere, dar si aici e cu dublu tais: fie te trezesti ca e Craciunul, ai ramas fara paine si nu e deschis pe nicaieri, fie te numeri printre amaratii care trebuie totusi sa lucreze in acea zi, in loc sa fie acasa.

Meh.

Grinch-ul doreste totusi tuturor un Craciun fericit.