Manipulatii indignati

Scandalul Livia Stanciu - Mariana Rarinca e deja unul de foarte mare notorietate. Ma amuza aici teribil reactia spalatilor pe creier si a indignatilor din categoria #jesuisrarinca (care se compara astfel cu niste oameni care au murit pentru libertatea de exprimare).

Pe scurt, lucrurile stau in felul urmator: se spune ca o cucoana, Rarinca, s-ar fi dus la Livia Stanciu, care este presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si ar fi incercat sa o santajeze pentru a obtine niste drepturi ce i se cuveneau din trecut. A stat vreo 6 luni in arest preventiv, dupa care ar fi fost achitata, decizia nefiind definitiva.

Bun, atat a trebuit trompetelor de partid, din categoria Antena 3 si Romania TV, sa iasa la atac si, in frunte cu incompetentul Tariceanu, sa ceara demisia Laurei Codruta Kovesi si a Liviei Stanciu. Pentru ca, vezi doamne, a stat un sarman om nevinovat 6 luni in arest degeaba! Ce scandalos, vai, vai...

Ce declara, cu propria-i gurita, madam Rarinca ieri seara, fix la mizeria de Antena 3:

"Am scris in inchisoare tot ce stiu. Am scris si tin la loc sigur. Nu stiu daca ar trimite-o la penitenciar, dar sigur i-ar afecta imaginea de munte de moralitate. Ma gandesc la primire de foloase necuvenite, in familie...

Este intr-adevar scandalos... dar este scandalos faptul ca persoana asta a fost lasata in libertate. Motivarea principala a fraierilor este ca asta n-ar fi santaj, pentru ca nu se urmareste obtinerea de "foloase necuvenite", iar cucoana in cauza nu vrea decat sa obtina niste drepturi care i se cuvin, de fapt si de drept.

Intr-o tara normala daca cineva face astfel de informatii la adresa unei persoane cu o functie importanta in stat, cum ar presedinta ICCJ, pentru a obtine ceva, indiferent daca acel ceva i se cuvine sau nu, acea persoana merita saltata imediat si bagata dupa gratii pentru muuuuulta vreme.

Daca avea intr-adevar niste pretentii legitime, putea face o plangere legala. Daca plangerea legala era ignorata si se faceau presiuni asupra justitiei atunci da, ar fi fost o victima.

In cazul de fata nu e o victima. E o persoana, cel mai probabil o marioneta, care a petrecut o perioada bine-meritata de timp in arest, si a scapat prin achitare tocmai prin presiuni politice.

Nu stiu, ar putea fi o coincidenta, ar putea fi... dar mie mi se pare tare curios ca fix intr-o perioada in care politicienii sunt arestati pe capete si cad precum mustele, bai dar fix acum se intampla asa ceva, si fix pe Kovesi si Stanciu si-au pus politicienii tunurile, mai ales Tariceanu, fix in perioada in care s-a trezit si el in rahat pentru faza cu Sova.

Dar nu-i nimic, banii de la partid vin, "jurnalistii" de teapa lui Gadea&co. continua cu minciuna si manipularea, si se mai gasesc vreo cativa fraieri care sa puna botul.

Ma intreb si eu, retoric, unul ca mine, a carui singura legatura cu statul este ca ii plateste taxele, de ce nu ajunge cercetat de DNA, sa stea prin arest preventiv? Un mister total. Tremur clar de frica in fata abuzurilor comise de justitie, sigur mi se va putea intampla si mie, sigur... dar doar daca ma apuc de smecherii cu statul si comit fapte de coruptie. In rest, ma doare la basca.