Dota 2 si globalizarea

Tocmai am ajuns acasa dupa prima zi din finala LAN a Starladder, la Dota2, ce are loc la Sala Polivalenta.

Starladder s-a tinut pana acum la Kiev, in Ucraina, si chiar mi-as fi dorit sa ajung la un moment dat la o astfel de finala. Insa in loc sa merg eu acolo, a venit el aici, si cum sunt mare fan al Dota2, atat ca joc, cat si ca e-sport, nu am putut rata aceasta ocazie!

Mai multe impresii vor urma probabil duminica, la finalul evenimentului. Astazi m-a marcat un singur lucru in mod special.

Studioul Beyond The Summit este preferatul meu in materie de comentarii de meciuri. Godz, LD sau Zyori traiesc in America, comenteaza din America si sunt practic in alta lume.

Astazi insa au fost la cativa metri de mine. I-am vazut din spate, filmati in timp ce analizau partidele.
casterii de la Beyond The Summit vazuti din spate
(comentatorii de la Beyond The Summit)

Team Secret, favoritii mei, o echipa compusa din Puppey, capitanul estonian, Kuroky, iranianul din Germania, faimosul canadian Arteezy si suedezii Zai si S4. Un ghiveci de jucatori adunati aproape din toate colturile lumii.

Au jucat impotriva echipei faimosului Mushi, din Malaezia, care a fost foarte prietenos si mi-a dat un autograf.

Team Secret pe scena Starladder
(Team Secret pe scena)

I-am vazut si pe cei de la IG, veniti din China. Burning, un jucator legendar, Ferrari430, ChuaN, Faith... chiar si Luo. O echipa venita tocmai din CHINA, ca si VG, de altfel, pe care nu i-am prins azi.

Inca imi vine greu sa cred ca am fost martorul unui asemenea eveniment. Ca am fost in aceeasi camera cu oameni pe care am crezut ca nu ii voi vedea vreodata altfel decat pe un monitor, ca am putut si sa vorbesc cu unii dintre ei, ca am autografe pe care le voi pretui intotdeauna.

E un lucru frumos si special sa iti vezi idolii dati jos de pe piedestal si aflati in fata ta. Ii face mai demni de respect, ii face oameni, ii face mai usor de admirat.

Dar mai presus de toate demonstreaza ca lumea, pe cat de uriasa este, pe atat de mica poate fi cateodata