Dilema influencerului

Dilema influencerului

Mihai se uită cu groază la ceas, apoi la data din calendar. Încă puțin și se împlinea fix o săptămână de la cel mai recent scandal. Un artist, Isac Eric, lansase o melodie controversată, Meneaito. Aparent ar fi înjurat sau ceva, nu știa exact.

Era mult prea ocupat cu... chestii, ca să își piardă timpul cu ea. Dar, din nefericire pentru el, era un vlogger popular iar lumea îi aștepta opinia. Sau cel puțin așa credea, nu prea se obosea să citească toate comentariile.

Partea nasoală, pentru el, era că nu prea știa ce opinie să aibă. Din ce înțelesese, deși exprimarea era foarte urâtă, mesajul cică ar fi fost pozitiv. Complicată situație, nu putea nici să ignore înjurăturile, ar fi picat prost cu anumiți sponsori, dar nu putea nici să ignore mesajul, ar fi picat prost cu publicul. Iar dacă ar fi continuat să tacă, ar fi fost acuzat de lașitate și de cenuzura asupra subiectului de ambele tabere.

Dilema lui era aproape palpabilă. Chiar nu știa ce să facă și pe măsură ce timpul trecea, anxietatea lui creștea proporțional. După câteva ore de efort, reuși să screamă o opinie video generică. Nu era deloc mulțumit de rezultatul, dar tic-toc, ceasul mergea înainte. Era cam la spartul târgului dar era acolo.

Publică videoclipul și începu să aștepte reacțiile. Fu întrerupt însă de o notificare pe telefon. Un alt artist controversat lansase o altă piesă care ajunsese în centrul atenției. Nimănui nu îi mai păsa de clipul lui și, partea cea mai nasolă, acum trebuia să o ia de la capăt și să vină cu o altă opinie despre o melodie care nu îl interesa.

"Grea viață", concluzionă Mihai. "Mai bine mă făceam cântăreț."