Concertele si nuca din perete

Maine vom merge la concertul Eluveitie, din Club Colectiv. Eluveitie e o formatie de folk / celtic metal si se numara atat printre favoritele mele, cat si ale lui Alex.

Ne-am luat bilet din decembrie, am asteptat cu nerabdare sa vina 16 februarie, ne-am interesat de Colectiv Club si cum se poate ajunge acolo. Tot ce mai ramane este sa vina ziua de maine.

Un singur lucru imi displace profund: faptul ca va avea loc intr-o zi de luni.

Nu e nici primul si probabil nici ultimul concert la care am fost, care e pus in timpul saptamanii. Mi se pare o idee foarte neinspirata.

Uneori trebuie sa te invoiesti de la munca pentru a putea ajunge la ora de deschidere (de obicei 7) sau ceva mai devreme, pentru a prinde un loc mai bun.

Trebuie sa te invoiesti si pentru a doua zi, in functie de situatie, pentru ca se termina destul de tarziu si dupa ce ajungi acasa in toiul noptii, venind si de la un concert, numai de un somn foarte odihnitor nu ai parte.

Daca pleci direct de la munca, e dificil sa gasesti o vestimentatie care sa mearga si pentru concert, dar sa nu fie nici prea stridenta pentru birou. Trebuie sa vezi ce faci si cu eventualele obiecte pe care le cari zilnic dupa tine si, cireasa de pe tort, intre doua zile de munca si ore de trezire matinala, entuziasmul pentru un concert fix la cote maxime este...

Inteleg ca zilele de vineri, sambata si poate si duminica, sunt mai limitate. Dar ideal ar fi ca daca planuiesti un concert mai maricel, sa il pui dumnezeului in weekend, cand lumea nu se streseaza la fel de mult cu ziua urmatoare.

Iar pentru zilele saptamanii poti planifica evenimentele de o talie mai redusa. Sa ma duc la 7 si sa trec prin trei formatii diferite, ca undeva dupa ora 22 sa apara trupa care vreau sa o vad e destul de aiurea...

Dar daca as stii ca luni/marti/miercuri/joi seara, in clubul X, pe la ora 7-8-9 o sa fie un concert de vreo 2 ore cu formatia Y, m-as duce cu cea mai mare placere.

Toata lumea ar fi multumita: ar avea si cluburile vizitatori in timpul saptamanii, ar fi si oamenii mai impulsionati sa mai iasa din casa si nimeni nu ar mai pleca de acolo cu senzia ca, ugh, concertul a fost misto dar urmeaza inca o zi de munca... yay...