Adevăratele știri - I

Sunt un om căruia îi place să citească dar cărțile ocupă un procent surprinzător de mic. Grosul lecturilor mele vin de pe Internet, prin intermediul diverselor agregatoare de conținut precum Hacker News sau ale recomandărilor precum cele făcute de PressOne în revista presei.

Cum nu e frumos să tot aștepți cu mâna întinsă la alții să îți ofere chestii, e de bun simț să dai la rândul tău mai departe și să ajuți la promovarea informațiilor care contează. Printre articolele cele mai deosebite pe care le-am citit recent se numără următoarele:

The first rule of pricing is: you do not talk about pricing

Prețurile sunt un subiect complex și controversat. Ce înseamnă un produs prea ieftin sau prea scump? Ce atrage cumpărătorul? De ce uneori e mai bine să vinzi scump decât ieftin.

Într-o prezentare captivantă, un consultant al firmei Fluxx vorbește despre strategiile de promovare și logica din spatele stabilirii unui preț, folosind exemple concrete.


Publicația Nautilus se numără printre cele care îmi sunt cele mai dragi. Articolele lor sunt mereu inteligente, acoperă domenii foarte diverse și se concentrează periodic asupra unui subiect general.

This Philosopher Helped Ensure There Was No Nobel for Relativity

La începutul secolului trecut Henry Bergson era un filozof de renume mondial iar Albert Einstein, deși fizician în plină ascensiune, nu se bucura nici pe departe de aceeași popularitate.

Azi rolurile s-au inversat. De Bergson au auzit puțini iar Einstein e unul dintre cei mai cunoscuți și influenți oameni de știință din istorie.

Deși se spune că dezbaterile dintre cei doi l-ar fi costat pe Einstein un premiu Nobel, cea mai interesantă parte din articol e prezentarea momentului în care filozofia a început să decadă iar abordarea științifică a fizicii să o umbrească total.


Tot de pe Nautilus aflăm că repetiția nu e întocmai mama învățăturii.

Not All Practice Makes Perfect

Cel mai important este să exersezi cu cap. E o vorbă, vrei să fii un om cu zece ani de experiență sau un om cu un an de experiență de zece ori?


Următorul articol e legat de industria gaming-ului, mai precis prezintă motivele pentru care programatorii de jocuri ajung adesea să muncească foarte mult peste program.

In defense of crunch

Interesant nu doar pentru programatori, explică parțial și de ce e foarte dificil să estimezi ceva complex în I.T.


O mamă îndurerată postează pe profilul copilului ei mort în urma unei supradoze: Unde este Dumnezeul care ne face pe toți triști?, întrebare care primește un comentariu sec și brutal: Un drogat.

Care sunt motivele pentru care pe Internet întrecem adesea limitele decenței și îndrăznim să comitem acte de cruzime pe care nu le-am repeta în fața aceleiași persoane?

Jeff Atwood, unul dintre fondatorii StackOverflow și al Discourse, o nouă platformă pentru discuții online, încearcă să răspundă acestei întrebări.

They Have To Be Monsters


How Do You Solve a Problem Like 100,000 Uncoordinated Driverless Cars?

Un alt articol tehnic, prezintă modul în care o tehnologie concepută înițial pentru gaming poate ajuta orașele viitorului să simuleze în timp real situații din ce în ce mai complexe și să rezolve eficient probleme ce înainte păreau imposibile.


Un profesor de informatică descoperă că cea mai bună metodă de a stârni interesul studenților săi este să facă apel la creativitatea acestora.

Creativity is a great motivator

Programarea nu pare un subiect pe gustul tuturor dar poți să o faci mult mai plăcută dacă știi cum să pui problema.