Unde nu-i cap, vai de popoare

ANAF nu va mai inchide firme pentru maruntis, titreaza astazi Adevarul. Tot de la Adevarul aflam ca s-a gasit si o solutie pentru fiscalizarea bacsisului, care va fi trecut pe un bon separat si impozitat cu 16%.

Despre cat de bune sunt aceste decizii, nu voi comenta. Subiectul ma depaseste putin si necesita o buna documentare in prealabil. Documentare pe care Ponta&co. nu par sa o fi facut-o. Dar de ce ne-am mira ca un ministru plagiator nu isi face temele?

Am mai spus-o, nu sunt de acord cu recenta cruciada a inspectorilor ANAF care a lovit cu precadere in micii intreprinzatori. Si nu sunt de acord cu acest lucru din cauza ca, inainte de toate, legislatia actuala lasa mult de dorit.

Dupa ce au taiat in carne si sange si au luat decizii foarte dure, uneori nejustificate, s-a trezit si ca Guvernul ca parca nu prea e ok. Serios?

Nu ar fi fost poate mai bine ca cineva sa fi analizat, pe bune, aceste lucruri si, dupa ce s-ar fi asigurat ca totul este pus la punct, sa inceapa vanatoarea? Masoara de doua ori si taie o data, spune o vorba inteleapta. Dar deh, daca sarmanii politicieni nu au avut pe nimeni care sa ii sfatuiasca, poate un om care a scris multe carti, precum George Copos...

Fiasco-ul actual este motivul pentru care privesc cu scepticism scaderea T.V.A.-ului si imi vine sa imi dau palme cand mai aud pe cate un naiv care il lauda pe Ponta din acest motiv. Pentru ca nu a stat nimeni sa se gandeasca, sa analizeze impactul financiar al unei astfel de decizii, si totul s-a facut dupa ureche.

Dar unde nu-i cap...