Depanero - Asa si asa

La inceputul lunii decembrie i-am luat lui Alex o tableta, de la eMAG, pe post de cadou de Craciun cu anticipatie. Prin ianuarie i s-a dus mufa USB si nu se mai incarca. Asa ca am dus-o la service, fiind in garantie.

Pe data de 20 ianuarie, seara, am fost la Showroom-ul eMAG din Crangasi, unde am aflat ca garantia va fi asigurata de Depanero. Stiti voi, firma aia care isi tot face reclama la TV, laudandu-se ca repara tot ce e bagat in priza. In afara de reclame nu stiam mare lucru, dar nu m-a deranjat. Imi place conceptul din spatele Depanero si chiar eram curios ce fel de servicii ofera.

Buuuuun.

Se face 4 februarie si trec cele 15 zile calendaristice in care ar fi trebuit sa repare tableta. Zile foarte stresante, pentru ca intre timp ma mai si documentasem despre Depanero, calitatea serviciilor si parerile altor persoane, iar informatiile aflate nu erau tocmai incurajatoare...

E drept, daca din 10.000 de clienti, 10 sunt nesatisfacuti iar restul de 9.990 nu au avut probleme, sansele sunt ca fix cei 10 sa comenteze, iar ceilalti sa taca din gura, generand o impresie nu tocmai realista. In orice caz, indiferent de proportii, existante unor clienti nemultumiti nu e niciodata un semn bun.

In fine, trimit un email si le cer detalii, explicandu-le ca cele 15 zile au trecut iar ei nu au dat nici un semn de viata. Trec alte 2 zile, in care se angajau sa raspunda la mail, niciun raspuns...

Ii sun vinerea trecuta, 6 februarie. Am intrat rapid pe fir si am aflat ca tableta a fost trimisa mai departe catre service-ul autorizat si urmeaza sa se intereseze la randul lor.

Ieri, luni, 9 februarie, primesc un SMS prin care sunt anuntat ca produsul a fost inlocuit iar astazi am fost si l-am si ridicat.

Impresia mea finala? E asa si asa, dupa cum spune si titlul...
Unul dintre principalele motive pentru care cumpar cu regularitate de la eMAG este faptul ca sunt foarte rapizi si au grija sa te informeze de fiecare data cand se intampla ceva cu comanda ta. Depanero nu a facut asta.

E drept, primesc puncte pentru faptul ca poti verifica foarte usor statusul reparatiei pe site-ul lor, dar mi se pare inadmisibil sa treaca cele 15 zile in care se garanta reparatia si sa fiu eu nevoit sa ii contactez.

Nu sunt un om absurd, inteleg ca nu ei au facut reparatia si doar au fost intermediari, dar nu cred ca ar fi fost chiar atat de greu ca in momentul in care s-au apropiat cele 15 zile sa se sesize ei automat, fara sa fiu nevoit sa sun eu, si sa imi trimita un mail sau un sms: "bai, nene, vezi ca noi am trimis tableta la service-ul autorizat si aia nu au rezolvat inca. Ne cerem scuze bla bla bla, i-am contactat si incercam sa gasim o solutie"

Traim in viitor si chiar si in Romania serviciile private sunt destul de modernizate si tehnologizate.

eMAG a reusit sa domine piata prin servicii nu doar de calitate, ci puternic modernizate. Daca Depanero vrea sa fie un veritabil partener pentru eMAG si, mai ales, daca vor sa domine la randul acest segment de piata al reparatiilor, trebuie sa ofere servicii pe masura.

Cu "asa si asa", nu faci mare lucru...