Căldură mare în tren

Când te urci într-un tren cu aer condiționat simți că l-ai apucat pe Dumnezeu de picior. E o veritabilă loterie, tot ce poți face pentru a călători în condiții umane e să te rogi la zeul răcorii sau să speri să ai noroc.

Nu, nu poți trișa. Nu există o regulă pe care să o cunoască doar cei inițiați în tainele CFR-ului. Nu poți lua un bilet la interregio sau la clasa I pe principiul “* dai un ban și stai în față*” pentru că nu știi niciodată ce îți pică în loz.

Aerul condiționat e stricat pentru acest vagon. Mai trage o dată.

Și nici când ai aer condiționat nu e totul perfect. Te-ai aștepta ca oamenii să fie recunoscători pentru temperaturile care ne permit să stăm pe banchete incomode în loc să înotăm spre destinație în propria sudoare. Dar nu.

Noi, românii, nu am inventat degeaba zicala că unui om i s-a urât cu binele. Pentru că mai presus de nevoia de aer condiționat, atmosferă respirabilă, lipsită de zăpușeală și miasme de transpirație, avem o fobie tipică, mai românească chiar și decât sarmalele și mămăliga. E vorba de infamul curent.

Lăsați, dom’le, ușa deschisă, se plângea vineri un pensionar. Pesemne să iasă aerul afară din vagon, pe culoar.

Da, da, aprobă mulțumită o altă sexagenară. Bagă aer pe jos, mă trage pe la picioare. E curent.

Un țigan homosexual rocker satanist pletos ar atrage probabil mai puține priviri dezaprobatoare decât un individ care decidă să deschidă un geam (presupunând, desigur, că nu sunt blocate...)

Nimic nu deranjează bunul mers al trenului decât un geam care face curent. Se feresc bătrânii de el mai rău ca PSD-iștii de DNA, privind cu pizmă pe cei care stau în mijlocul fluxului de aer răcoritor.

Las' că-i trage curentul...

Colac peste pupăză, cu cât simți mai mult nevoie de aer condiționat, cu atât cresc șansele să petreci mai mult timp topindu-te în tren. Pentru că vara Canicula + CFR != LOVE, ci = întârziere.

Numai Dumnezeu și ceferiștii știu ce se întâmplă cu șinele și trenurile pe timp de vară de se dă în fiecare sezon tabela cu întârzieri peste cap. Pesemne că le trage curentul.

trenurile CFR întârzie